Roulettesatsningar

Roulette är ett enkelt spel man snabbt lär sig, men det utesluter inte att det samtidigt är komplext och variationsrikt. Vi har gjort en lista med de vanligaste roulettesatsningarna som kan hjälpa dig till rätt beslut vid roulettehjulet.

Rött eller svart

Troligtvis den allra vanligaste satsningen när det kommer till roulette. Att spela på färg innebär att du satsar på att kulan antingen kommer stanna på en röd siffra eller en svart siffra. Den här satsningen betalar 1:1. Satsar du hundra kronor, vinner du alltså 100 kronor.

Inside bets

Satsningar som görs på "insidan" av bordet – alltså området på bordet där siffrorna är – kallas inside bets. Varje bord har en minimum-satsning som måste mötas.

Säg att bordets minsta satsning för inside bets är 50 kronor. Du kan välja att dela upp satsningen på till exempel fem olika nummer med 10 kronor på varje nummer, eller satsa alla 50 kronorna på ett nummer.

Ett inside bet på ett nummer (så kallat straight bet) betalar 35:1, på två nummer (split bet) betalar 17:1, tre nummer (street bet) betalar 11:1 och så vidare.

Outside bets

De satsningar som görs på "utsidan" av bordet, alltså utanför området där siffrorna är, kallas outside bets. De här satsningarna är belägna närmast dig som spelare, och tillhör också ofta de vanligaste satsningarna – som till exempel att spela på rött eller svart, jämna eller ojämna nummer och så vidare.

Jämnt eller ojämnt

Ett klassiskt outside bet, och en mycket vanlig roulettesatsning. Du spelar helt enkelt på om kulan kommer landa på en ojämn siffra eller en jämn siffra. Precis som i fallet med satsningar på rött eller svart, betalar en satsning på jämnt eller ojämnt 1:1. Så om du exempelvis satsar 100 kronor på ojämnt, kan du vinna 100 kronor.

Low bet och high bet

Low bet är en satsning på att kulan stannar på en siffra mellan 1-18. Även här gäller jämna pengar, så om du spelar för 200 kronor, vinner du 200 kronor.

High bet är en satsning på att kulan stannar på en siffra mellan 19-36. Precis som för ett low bet är utbetalningen 1:1. Satsar du 200 kronor, kan du vinna 200 kronor.